Jullie zijn al een sterrenrestaurant

Hoe mooi is het als de puzzelstukken op hun plaats vallen

Ik had afgelopen vrijdag een gesprek met een succesvolle ondernemer. Hij vertelde dat hij de dag altijd start met een grote glimlach, dat ook expliciet benoemd voor zichzelf en naar zijn omgeving. Daardoor verloopt de dag positief en eindigt deze met een grote glimlach en gevoel van dankbaarheid.

Geïnspireerd door deze ondernemer en aangevuld en bevestigd door het eerste hoofdstuk uit het boek “Semco in de Polder” van Allard Droste, heb ik op basis van dit gedachtengoed vanmorgen een teamcoachsessie begeleid.

“Draai het om, visualiseren en doen alsof je er al bent”

Door het toepassen van bovenstaand principe voelde het team de positieve energie. Van daaruit hebben ze gewerkt aan de doelen die ze samen hebben gedefinieerd, er gebeurde iets, er stond echt een team! Er is veiligheid en vertrouwen, ze deelden wat er speelt, alles mocht er zijn. Zo mooi om dat te ervaren.

Het team maakt mooie stappen, ingesleten patronen worden herkend en doorbroken. Het creëert ruimte, rust en focus en laat het team de keuze: gaan we zo door of willen we veranderen?